Vepřové nudličky na medu

Sladkoslaná rychlovka, kterou si vychutnáte s rýží, ale třeba i s pečenými bramborami nebo nudlemi.

Recept:
- 500g vepřové krkovice 
- podle chuti sůl, pepř a sušený česnek 
- po jedné polévkové lžíci sójovku, worcester, olej a med
- 1 žloutek 
- 150ml vody 
- lžička bramborového škrobu
Vše kromě vody a škrobu společně promíchejte, a nechte hodinu stát při pokojové teplotě, aby se vše pořádně proleželo. Poté maso vyndejte z marinády a nad rož je másla zprudka osmaž. Do marinády, přidejte vodu a škrob, důkladně promíchejte a přidejte k masu. Vše nechte společně krátce povařit, a máte hotovo. 
Podávejte s rýží a zeleninou. Já zvolila rýži basmati – postup přípravy najdete ve videu, a množství záleží na tom, kolik rýže chcete na jednu porci. Salát mám jednoduchý mrkvový – mrkev nastrouhejte na struhadle nebo na mandolíně na delší tenké nudličky, a podle chuti přidejte sůl, ocet, med a pár kapek oleje.

Video najdete ZDE.