Medové šneky

Se skořicí, džemem, mákem, jablky... Možností je řada. Základem šneků je ale jemné a nadýchané těsto. A s tímhle receptem nešlápnete vedle.
Recept:
- 600 g hladké mouky
- 250 ml vlažného mléka
- 80 g moučkového cukru
- 60 g změklého másla
- 1 vejce
- 1,5 balení sušeného droždí
Postup:
Do mísy dejte vše kromě másla a vypracujte těsto. Pak přidejte změklé máslo a nechte ještě několik minut v robotu, dokud těsto nebude krásně hladké. Těsto nechte asi hodinu na teplém místě kinou a potom rozválejte na asi půl centimetru tlustou placku. Potřete náplní, zarolujte a pomocí nitě nakrájíte na jednotlivé šneky. Ty vyskládejte do pekáče a každého šneka vždy potřete máslem, aby se spoje neslepily. Šneky nechte v pekáči ještě asi 30 minut kynout. Před pečením je ještě potřete máslem a pečte je 25 minut na 180°C. Po upečení je ještě jednou potřete máslem.