Pizza

Domácí pizza je svým způsobem umění. Trvalo mi dlouho vypiplat dobrý a rychlý recept a chci se o něj s vámi podělit.
Recept:
- 700 g hladké mouky
- 450 g vlažné vody
- 40 g oleje
- 2 lžičky soli
- 1 lžička medu
- 1 balení sušeného droždí
Postup:
Všechny suroviny dejte do mísy a vypracujte lepivé těsto. To nechte 30 minut kynout. Po 30 minutách ho přeložte – mokrou rukou po obvodu vytahujte uši, vytáhněte je vždy do výšky cca 20 cm, a skládejte je do středu. Podle velikosti mísy vytáhnete po obvodu 5 až 6 uší. Těsto nechte dalších 30 minut kynout, a znovu přeložte. To uděláte pak ještě jednou. Po třetím překladu těsto rozdělte na čtyři části, vytvarujte bochánky, a ty dejte nám pomoučenou plochu. V tuhle chvíli zapněte troubu, a spolu s plechem ji předehřejte na 250°C. Bochánek těsta lehce pomoučete, a od středu vymačkejte pizzu. Nechte jí okraj, nedělejte hladkou placku. Pizzu naplňte podle vaší chuti, a pečte ji na rozpáleném plechu 8 minut.