Pivní tyčinky

Tyčinky ideální jen tak na chroupání, ale třeba i k pomazánce.
Recept:
- 350 hladké mouky
- 150 žitné mouky (můžete dát třeba i celozrnnou špaldovou nebo nechat jen hladkou)
- 1 balení sušeného droždí
- 250 ml světlého piva
- 70 g rozpuštěného sádla
- 2 lžičky soli
- dle chuti sůl a pepř
Postup:
Do mísy dejte pivo a droždí a rozmíchejte. Přidejte ostatní suroviny a vypracujte hladké těsto. Nechte 30-40 minut odpočinout s vyválejte tenké tyčinky (ideálně cca 0,5 cm) a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Můžete posypat kmínem, seznamem nebo třeba hrubou solí, něho je nechte hladké. Pečte 10-12 minut na 200°C a pak nechte úplně vychladnout. Po upečení se mohou tyčinky zdát měkké, ale po vychladnutí krásně ztvrdnou.
Do těsta můžete přidat třeba i libovolné koření, bylinky, škvarky... Ochutit je můžete dle své chuti. Budete tak mít pokaždé tyčinky jiné.