Pistáciová bábovka

Ořechovou bábovku miluji už od dětství. A tahle pistáciová je ještě o něco lepší než s vlašskými ořechy.

Recept: 
- 200 g hladké mouky 
- 260 g moučkového cukru 
- 6 vajec 
- 100 g mletých pistácií 
- 100 ml oleje 
- 150 ml mléka 
- 1 prášek do pečiva 
Postup: 
Nejprve si oddělte žloutky od bílků. Ke žloutkům přidejte cukr a vyšlehejte do světlé pěny. Přidejte olej, mléko, mouku, mleté pistácie a prášek do pečiva a stěrkou nebo vařečkou promíchejte. Dejte stranou a z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Ten nadvakrát opatrně zlehka vmíchejte do těsta. Do vymazané a vysypané formy nalijte asi třetinu těsta a rovnoměrně na něj nacákejte asi lžíci pistáciového másla. To opakujte i po dalších dvou třetinách. Bábovku pečte na 180°C 30 minut odkryté a 30 minut pod alobalem. Pro jistotu do ní pak ještě píchněte špejlí, jestli je upečená - pokud vytáhnete suchou špejli, bábovka je hotová, Pokud na špejli bude nalepené těsto, dejte jí ještě pár minut. Bábovku nechte ve formě ještě asi 10 minut stát a až potom ji vyklopte. Před nakrojením ji nechte úplně vychladnout.