Ossobuco na červeném víně

Maso na červeném víně, zelenině a rozmarýnu - skvělá kombinace chutí doplněná lahodnou bramborovou kaší s muškátem.

Recept: 
- 200 g celeru 
- 200 g mrkve 
- 2 střední cibule
- 800 g ossobuca
- 5 stroužků česneku 
- 1 lžíce přepuštěného másla 
- 150 g pasírovaných rajčat 
- 300 ml polosuchého červeného vína 
- 500 ml vývaru 
- 1 lžička soli 
- 1 lžička pepře 
- 1 lžička sušeného rozmarýnu 
- 3 bobkové listy
Postup: 
Celer a mrkev nakrájejte na malé kostičky, cibuli na drobno a česnek na plátky. Zeleninu orestujte na přepuštěném másle, a jakmile se prohřeje a začne chytat barvu, a přidejte koření, víno a vývar. Maso z prudka opečte na suché pánvi z obou stran přidejte k zelenině, a nechte přiklopené na střední plamen asi půl hodiny vařit. Hrnec přendejte do multicookeru, a vařte na střední stupeň 4 hodiny. Podávejte s bramborovou kaší s muškátovým oříškem.

Video najdete ZDE.