Ossobuco na červeném víně

Maso na červeném víně, zelenině a rozmarýnu - skvělá kombinace chutí doplněná lahodnou bramborovou kaší s muškátem.
Recept:
- 200 g celeru
- 200 g mrkve
- 2 střední cibule
- 800 g ossobuca
- 5 stroužků česneku
- 1 lžíce přepuštěného másla
- 150 g pasírovaných rajčat
- 300 ml polosuchého červeného vína
- 500 ml vývaru
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 3 bobkové listy
Postup:
Celer a mrkev nakrájejte na malé kostičky, cibuli na drobno a česnek na plátky. Zeleninu orestujte na přepuštěném másle, a jakmile se prohřeje a začne chytat barvu, a přidejte koření, víno a vývar. Maso z prudka opečte na suché pánvi z obou stran přidejte k zelenině, a nechte přiklopené na střední plamen asi půl hodiny vařit. Hrnec přendejte do multicookeru, a vařte na střední stupeň 4 hodiny. Podávejte s bramborovou kaší s muškátovým oříškem.
Video najdete ZDE.