Kvasový chleba

Domácí chleba je něco, co u nás doma nesmí chybět. Co jsem si před více než třemi lety pořídila kvas, chleba jsem nekupovala.
Recept:
- 200 g kvasu
- 600 g hladké mouky
- 300 ml vody
- 50 g bílého jogurtu
- 1 lžička soli
- 2 lžíce celého kmínu
Postup:
Do mísy dejte všechny suroviny kromě soli a kmínu a míchejte, než se vše spojí. Zakryjte a nechte 40 minut stát, aby proběhla autolýza. Přidejte sůl a kmín a nechte v robotu prodělat klidně i 5-7 minut, aby měl lepek šanci se rozvinout. Zakryjte, nechte 40 minut kynout a pak předložte podle postupu ZDE. Opět zakryjte, nechte 40 minut kynout a pak předložte podle postupu ZDE. Opět nechte 40 minut kynout a stočte do ošatky podle postupu ZDE. Těsto nechte cca 1,5 hodiny kynout, chleba opatrně vyklopte na pečící papír a pečte buď v rozpáleném hrnci nebo na rozpáleném plechu 10 minut na 250°C, pak stáhněte troubu na 200°C a pečte dalších 25 minut.