Karamelové větrníky

Odpalované těsto je klasika všech klasik. Ať uděláte větrníky, věnečky nebo třeba profiteroles, vždy zaručeně sklidíte úspěch.

Recept:
- 250 g vody 
- 125 g hery
- 150 g hladké mouky
- 4 střední vejce
Postup:
Na mírném plameni jsem svařte vodu a heru. Jakmile se hera rozpustí, přidejte mouku, a míchejte jsem, dokud nevznikne hladká koule a nezačne se chytat ke dnu hrnce. Těsto přendejte do větší mísy a nechte vychladnout. Do vychladlé hmoty postupně zašlehejte vejce. Zdobicím sáčkem nastříkejte na plech libovolné tvary a pečte 40 minut na 200°C. Nechte úplně vychladnout a teprve pak prokrojte.
Karamelový krém:
Uvařte hustý pudink z 500 ml mléka, dvou sáčků karamelového pudinku a čtyř lžic cukru. Uvařený pudink přidejte do mísy a na povrch přitiskněte potravinovou fólii, aby se nevytvořil škraloup. Vychladlý pudink pro šlehejte, abyste se zbavili všech kousků, a postupně zašlehejte půl kostky změklého másla.
Šlehačka:
Vyšlehejte 500 ml 33% smetany a dva smetafixy do tuha. 
Karamelová poleva:
V kastrůlku zahřívejte 200 g cukru, dokud se nevytvoří zlatavý karamel. Odstavte a přidejte  120 ml horké 33% smetany. Je dobré karamel odstavit, protože bude hodně bublat, i když je smetana horká. Zlehka promíchejte, a jakmile směs přestane bublat, vraťte ji na mírný plamen a míchejte, dokud se karamel nerozpustí. Jakmile bude směs hladká, vmíchejte 90 g másla, odstavte a míchejte, dokud nebudete mít hladkou hmotu. Jakmile se vše spojí, přeceďte přes kovové sítko (abyste se zbavili kousků cukru) a dejte do uzavíratelné nádoby. Pokud chcete slaný karamel, přidejte před přecezením špetku soli.