Hovězí guláš

Silná chuť a krásná barva, přesně to je tenhle hovězí guláš. Zkuste ho sami, a uvidíte, jak úžasnou chuť mu dodá černé pivo.

Recept: 
- 1 kg hovězího masa (nejlépe kližka nebo karabáček, ale funguje dobře i zadní hovězí) 
- 1 kg o čištěné cibule (cibuli zvažte až po očištění, abyste měli stejné množství cibule a masa)
- 500 ml hovězího vývaru 
- 500 ml černého piva 
- 1 lžička soli 
- 2 lžičky sušeného česneku 
- 1 lžička pepře 
- 1 lžička mletého kmínu 
- 3 lžíce sladké papriky 
Postup: 
Cibuli oloupejte a nakrájejte na hrubo a maso nakrájejte na kostky cca 3 cm. Na lžící tuku orestujte cibuli, a dejte jí dostatek času, aby získala krásnou zlatohnědou barvu. Pak přidejte maso a nechte ho zatáhnout. Přidejte koření, vývar a pivo, a buď přesuňte jako já do multicookeru a vařte na cca 80°C 8 hodin, nebo stáhněte plameno na minimum, a vařte, dokud maso nebude krásně měkké. Díky velkému množství cibule není potřeba guláš zahušťovat – o vše se postará právě cibule. Podávejte nejlépe s chlebem.