Bramborový toč

Ideální k čočce, hrachové kaši, nebo treba zelí. Navoněný česnekem a skvělý i jen tak samotný.

Recept:
- 400 g brambor 
- 250 g hrubé mouky 
- 250 g polohrubé mouky 
- 300 ml mléka 
- 2 balení sušeného droždí (nebo celá kostka) 
- 100 ml oleje 
- 3 vejce 
- sůl, pepř, majoránka, sušený česnek
Postup:
Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Spařte horkým mlékem a promíchejte. Přidejte droždí a nechte pár minut stát. Pak vmíchejte olej, vejce, sůl, pepř, majoránku, sušený česnek a obě mouky. Těsto nechte 20 minut přiklopené kynout. Pak promíchejte, přelijte do pekáčku vyloženého pečicím papírem a nechte dalších 20 minut kynout. Pečte na 180°C 40 minut.